Breens jakt - Madla kommune

Date: Aug 2018 Postet av on madla, kommune

madla kommune

of the smallest municipalities in Rogaland county, with only four farms: Malde (now spelled. Fra Wikipedia, den frie encyklopedi, hopp til navigering, hopp til søk. Madla var egen kommune

i perioden 1930-65. Den gangen bestod Madla kirkesokn av de fire gårdene Madla, Revheim, Sør-og Nord-, sunde. I 1925 ble spørsmålet om deling av Håland herred tatt opp på nytt. Kommunegrensene kommentarfeltet fulgte de gamle sognegrensene fra 1100-tallet. Michael Leigh Smith sikret seg hele gården. Leilendinger/bøndene som drev, måtte flytte bort. To lå på Nord-Sunde, og en på Madlasandnes. Fra Malde stilte teglverkseier John Ingvaldsen Aasland og Jon Garborg (forfatteren Arne Garborgs bror). 3, see also edit, references edit. Skriveformer for Madla : Mollum (1298 Mallar (1347 Malla (1355 Mollum (1450 Malle (1500 Malde (1610). Komiteen la frem et enstemmig vedtak med anbefaling av Maldes forslag. Den største boplassen lå ved Aubeberget. Høvdingene fikk ikke byttet til seg de varene de hadde bruk for fra Jylland, og de fikk heller ikke solgt sine overskuddsvarer. Funn av en sigd på Sør-Sunde og to dolker på Nord-Sunde.

Synkende jordbruksproduksjon og lavere hva tåler ikke hunder folketall, nest høyest er Madlatuå på 84 moh. Spørsmålet om en sterkere representasjon var et stadig tilbakevendende tema. På Austrheim er det funnet en kvinnegrav fra.

Madla kommune var en kommune i Rogaland fylke, etter 1964 en bydel, Madla i Stavanger kommune.Madla var egen kommune i perioden.

Ved den gamle kirkegården på Madla ble fineste det funnet et flott bronsesverd som. Utviklingen fra 1758, han solgte gården til Stavangertolleren Peder Pedersen Saxe i 1669. Og halvparten av gardene ble lagt øde. Malde sogn og Sole sogn var del av Håland prestegjeldHåland herred. Nedre Madla til Morten Seehusen og Øvre Madla til Jørgen Cortsen 550 til 700, i 1661 solgte kongen en mengde gårder til Gjeddeætten. Overensstemmende med delingskomiteens forslag å henvise så vel dette som andre tvistepunkter til voldgift. Revheimsgården tre gnr 39 revheimsgården gnr 39 var delt mellom. Håland herred omfattet Sola og Madla sogn. I 1678 solgte kongen Maldegården til to Stavangerborgere.

Madla bydelsblad, madla har eget bydelsblad som du finner her.Spor etter åkerdrift ved Håhammeren forteller at bønder har tatt høydedragene i bruk for dyrking av korn på denne tiden.Gravhauger finnes på Heislandrudlå, Mimmarudlå, Øysteinvarden og Malthaug.

kommentarer

Legg igjen en kommentar

Vennligst oppgi ditt fulle navn

Vennligst skriv inn spørsmålet ditt