: Jordmor bærum; Ut av kryssord

Date: Jul 2018 Postet av on jordmor, bærum

jordmor bærum

store klinikkene. En tilsynsrapport fra Helsetilsynet konkluderer nå med at barnet som døde ikke fikk forsvarlig helsehjelp. Vi ser at jordmødrene ikke klarer å følge opp dette kvalitetskravet, sier

hun. Helsestasjonen har ikke som oppgave å behandle syke gravide. Helsestasjonens fokus er å forebygge sykdom og fremme helse hos den gravid. Gry finner frem bedøvelse og medisiner, før hun ringer vakthavende anestesilege. Vi kan ha mellom 30 og 40 telefonhenvendelser på én vakt, så det er veldig mye mer enn å bare ta imot akkurat det barnet, sier hun. Dette er svært gledelig og viser at det stadig blir tryggere å føde i Norge, sier hun. Etter denne hendelsen føler jeg at vi har fått på plass det som kunne svikte i en slik situasjon, sier Aas. Ifølge lederen blodprøver er det størst press på de største klinikkene, der 90 prosent av fødslene skjer. Hopp til innhold, velkommen til Bekkestua helsestasjon. Det vi risikerer er at vi ikke oppdager potensielt farefulle situasjoner på en fødestue, fordi jordmor ikke er tilstede, sier hun. På Oslo universitetssykehus fødes det nesten 30 barn i døgnet i juli.

Spesialisthelsetjenesten, for oss er det viktig at den diskusjonen tas i fagmiljøet. Bærum sykehus sier de nå har gått nøye igjennom rapporten og endret rutinene sine. Helsetilsynet gir Bærum sykehus kritikk for at det tok over tre timer fra de bestemte seg for å behandlingssenter overføre babyen til nyfødtintensiven på Drammen sykehus til hun faktisk ble overflyttet og da til Rikshospitalet. Og at det oppleves som veldig utrygt. Jordmorbemanningen må derfor være tilstrekkelig til å forhindre dette.


Inne hos Marina Gamst har riene blitt ferietips barn kraftigere. Leder Hanne SchjelderupEriksen i Jordmorforbundet sier Gry Hansens tilfelle ikke er unikt. Spørsmål om sykdom må rettes til ferietips barn fastlege eller legevakt.

kommentarer

Legg igjen en kommentar

Vennligst oppgi ditt fulle navn

Vennligst skriv inn spørsmålet ditt