Hunderfossen tilbud: Hva er chaga

Date: Jul 2018 Postet av on chaga, hva

hva er chaga

du lagre den i noen måneder på et mørkt og kjølig sted. Du kan selv velge hvordan du vil innta chaga, enten ved å koke chaga-te, eller ved å

bruke chaga som ingrediens i vanlig matlaging. I 1917-18 spredte en influensaepidemi (spanskesyken) seg over verden og krevde anslagsvis mellom 20 og 40 millioner menneskeliv. Av den soppen som blir igjen i filteret, kan man lage et avkok med vann som, etter at det er avkjølt, blandes med tinkturen. Les om dobbel ekstrakt av medisinske sopper. Dersom den er innpakket i plast, må du åpne og lufte den når du har tint den. I behandlingssammenheng kalles soppen oftest chaga, på norsk kjenner vi den også som kreftkjuke. Link til Rolv Hjelmstads planteleksikon, kunsten å koke chaga. Dette baserer seg trolig på at enzymer som finnes i soppen blir ødelagt ved langvarig varmebehandling. Faktisk antas alle medisin-sopper å være immunmodulerende, det vil si at de kan forbedre eller forandre immunsystemet ditt, samt sette det i stand til å selv bekjempe sykdommer (kilde: 8 ). Omtale AV chaga, innledning, soppen som omtales på denne siden, kalles for chaga av innfødte stammer rundt hele Nordkalotten. Vanlige uttrekk som ble laget ved å trekke plantematerialet i varmt vann, var ikke virksomt mot kreften det ble testet. Advarsler, bivirkninger og kontraindikasjoner Chagasoppen er ikke giftig og det er ikke rapportert om bivirkninger ved bruk av chaga. Chaga selges gjerne enten som ekstrakt, tabletter eller pulver. For å slippe å koke chaga-te hver dag, kan man gjerne koke flere liter ekstra sterk te og oppbevare den i kjøleskapet eller i en fryseboks. Dette skal ha vært de samme som hadde et jevnlig inntak av chaga i kostholdet sitt (kilde: 4 ). Som nevnt tidligere mangler vi forskning på dette. Rapporter om folkemedisinsk bruk av soppen finnes også fra Canada, Nord-Amerika, Finland, Baltikum og andre land i Øst-Europa. Å si noe sikkert om dette forutsetter at vi vet hvilke effekter chaga har i menneskroppen. Nettopp på grunn av sine betennelsesdempende egenskaper kan chaga-te eller ekstrakt også oppleves lindrende ved tilfeller av leddgikt, hvor man lider av stive og vonde ledd og lemmer (kilde: 16 ). Cree-indianerne anvendte soppen som røkelse og som knusk når de skulle slå ild (jfr. Chaga kommer som nevnt i ulike former. En kommersiell chaga-ekstrakt ble målt til å inneholde 1104 orac-enheter per gram. De kan oppbevares i kjøleskapet i mellomtiden. Høiland tror soppen kan ha vært brukt som naturmedisin for kreftsyke, også i Norge.

Kan en fornuftig dosering være én teskje tørket og findelt sopp til liter vann. I nyere tid er chaga blitt brukt til behandling. Vitenskapelige studier har også vist at chaga kan være effektivt i å behandle andre typer kreft. Eller at den har en form og utseende som hiø fronter gir assosiasjoner til en kreftsvulst. Betennelseshemmende, bakteriehemmende og virushemmende, svulsthemmende, kreft, forskere i mange land omtaler chagaen som et adaptogen som virker immunregulerende. Kreftkjuke, sier Høiland, generelt styrkende tonikum blodrensende, enten fordi den ble brukt som kreftmedisin. Forskningen viser at de som tar chaga vil kunne dra nytte av mange forskjellige helsefordeler.

Hva er chaga

Eller inntil væsken ikke lenger får en byparken kongsvinger mørk brunfarge. Dersom du går å leve med kreft på medisin må bruk av chaga te avklares med lege. Det positive med dette er at man kanskje kan redusere inntaket av slike medisiner når man drikker chagate. National Cancer Institute i USA en rapport som fortalte at et avkok av chaga hadde blitt brukt med suksess ved behandling av kreft i Australia. Og i 1961 ble soppen mye brukt mot kreft i Polen. Germanium er en oksygenkatalysator og en av de kraftigste naturlige bekjemperne av frie radikaler.

kommentarer

Legg igjen en kommentar

Vennligst oppgi ditt fulle navn

Vennligst skriv inn spørsmålet ditt