Martinsen og duvholt, Får lett blåmerker

Date: Aug 2018 Postet av on får, blåmerker, lett

får lett blåmerker

eller som en følge av bruk av visse medisiner, særlig kortisonkremer eller kortisontabletter. De varierer i størrelse, og kan være smertefulle. Noen får lett blåmerker. Dette er et ganske

subjektivt symptom, da det er ganske vanskelig å vurdere styrken på en skade opp mot tidligere skader, tatt i betrakting av hvor på kroppen skaden er, styrken og hvordan skaden skjedde. Og Nordisk fagsjef ved Dermanor. Mange driver og lager rykter at jeg driver med selvskading, dette blir jeg veldig irritert over. Visse medisiner øker også risikoen. Mamma vil ikke ta meg med til legen fordi hun sier at ingen ting er galt, som kan være sant, men mange av de andre på skolen tror at jeg blir mishandlet eller driver med selvskading. Kilde: Hudlege Tor Langeland, Store medisinske leksikon. Det kan komme etter infeksjoner og sjelden som følge av andre blodsykdommer. Mangel på blodplater, eller det at blodplatene ikke fungerer som de skal, kan føre til at du lett får blåflekker, lett blør neseblod eller at du blør mer enn normalt ved tannpuss og lignende. Hvis man får slike forandringer uten noen skade kan det være tegn på visse såkalte autoimmune sykdommer, sier Guldbakke. Du har altså får lett blåmerker merket at du lettere har fått blåmerker i det siste, til tross for at du lever sundt. De blir blåsvarte så grønnlige/ rødlige før de forsvinner etter 1-2 uker. Det at blodplatene fungerer dårlig kan skyldes beinmargssykdommer, medisiner (blant annet acetylsalisylsyre og betennelsesdempende medisiner nyresvikt med urinforgiftning og von Willebrands sykdom. Når du har skadet deg er det den første tiden som er viktigst for å begrense dannelse av blåmerker, ifølge hudlege Guldbakke. Tilbake til spørsmål og svar, les artikler om kropp og helse. Eldre mennesker har stivere blodkar, tynnere hud og er mer utsatt for å få blåmerker, forteller Guldbakke. Eventuell behandling avhenger av årsaken til plagene. Du napper vel ikke nesehårene dine? Det inkluderer blodfortynnende medisiner som aspirin (albyl-E) og marevan. Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Vet at dere ikke er leger men kanskje dere kan hjelpe. Voltaren vil kunne gi lavt nivå av blodplater, selv om dette er veldig sjelden, Som du også ser over så vil mangel på Vitamin C kunne gjøre karene dine skjøre, men det er også sjelden hos eller friske mennesker i industrialiserte land. Jeg er en jente på 14 år som sliter veldig med blåmerker.

Blåmerker kan også skyldes svikt i blodets gravid evne til å koagulere. Spørsmål, en slik blå flekk kalles på fagspråket en ekkymose. Jente 14 år, merkene kan komme av at de overfladiske blodkarene i huden er expedia skjøre og at det ved slagtrykkskader danner seg blodansamlinger i huden. Beinmargen lager ikke nok blodplater, noen får lettere blåmerker enn andre.

Hei Jeg har altid t lt masse uten f bl merker.Men i det siste er det bare et lite klapp p skuderen som skal til f r jeg f r et kjempe bl merke.


Bli din egen sjef! Bjørklund stjørdal

Får lett blåmerker

Gul og så gå helt bort i løpet av et par ukers tid. Jeg vil anbefale seg å gå til fastlegen din for å undersøke dette nærmere. Jeg vet ikke hvordan jeg får dem og de bare dukker opp på armer og ben. Oppstår dette, men erstatter ikke lege, blodplatene har blodlevring som oppgave. Etter hvert som blåmerket absorberes av kroppen vil fargen endres til grønn. Oftest på grunn av skade, informerer hudlegen, lenker.

hvordan

Blåmerkets farge endrer seg, fargen på blåmerkene endrer seg over tid fra blåfiolett til grønn, brunlig og gul, før den forsvinner.Først av alt er det viktig å si at blåmerker i de aller aller fleste tilfeller er ufarlige.Du gjør vel ikke dette?

kommentarer

Legg igjen en kommentar

Vennligst oppgi ditt fulle navn

Vennligst skriv inn spørsmålet ditt